Voetdiagnostiek in regio Apeldoorn

Thematiek van de voeten, organen, lichaamsdelen, mentaal, emotioneel en fysiek.

Contact opnemen

Aan de hand van onder meer de vorm van je voeten, de stand van je tenen, de huidskleur, eelt, verdikkingen en groeven kunnen jouw talenten, sterke en zwakke punten en emoties bij de je zichtbaar zijn. Deze informatie kan een bijdrage leveren bij jouw verwerking en genezing.

 

Voetdiagnostiek is een subjectieve diagnosemethode. Ik interpreteer de eindeloze combinaties van lijnen, kleuren en verschijnselen op beide voeten, polen en zones en legt deze interpretatie op een persoonlijke manier aan je uit.

Met voetdiagnostiek kan ik je jouw rode draad laten zien die door je leven loopt: je talenten, sterke en zwakke punten, ontwikkelingsmogelijkheden, levensthema’s, etc.

 

Ik kijk onder andere naar de grootte van de organen weerspiegelt aan de voeten. Ik vergelijk deze ten op zichte van elkaar. De grootte van je organen, weefsels, zintuigen etc. kunnen je heel veel over jezelf vertellen. Bijvoorbeeld: als je een groot schoudergebied hebt kan het zijn dat je veel op je schouders neemt. 

Als je een grote capaciteit hebt hoeft dit geen probleem te zijn, maar als je over je grenzen gaat, kan het zijn dat je wel last van je schouders krijgt of van de reflexzone onder de voet van je schoudergebied. (Het gebied onder de kleine teen, het uiteinde van de bal van de voet). Vaak zie je hier dan eelt ontstaan, of zelfs een dikke eeltpit. Zo zijn er heel veel mogelijkheden op te noemen wat ik allemaal aan je voeten kan zien. Dit maakt het juist interessant.

 

Lichamelijke en psychische factoren worden door de methode met elkaar in verband gebracht. Ik hanteer de methode van Carine van den Berg waarvan ik in 1999 les heb gehad. Ik was direct geïnspireerd door deze methode en heb echt heel veel cliënten kunnen helpen met voetdiagnostiek.


Je kunt het apart boeken als je wilt, alleen gebruik ik het vaak al bij de podologie en voetreflextherapie. Maar het kan ook apart in een superleuke en interessante sessie!

Workshop voetdiagnostiek

Het is een voordeel als je meer van voetreflextherapie afweet, dat je bijvoorbeeld al voetreflexoloog, pedicure of podoloog bent.

Weet je een groepje van vier deelnemers/collega’s bij elkaar te vinden, dan kunnen we met elkaar data vastleggen die passen in je agenda.

Mocht je je individueel willen aanmelden, kan dit natuurlijk ook. Als ik een groepje van vier bij elkaar heb, dan krijg je bericht.

Het is echt ontzettend interessant om mee te maken. Je leert heel veel van jezelf, hoe je in elkaar zit, maar ook hoe anderen in elkaar zitten. Het is een verrijking voor je in je praktijk.

Nog nooit heb ik in mijn praktijk meegemaakt, als ik iets specifieks aan de voeten van iemand zie, die zegt: “Hou maar op, ik wil het niet weten”.

Iedereen wil altijd iets over zichzelf weten.

Waarom wil ik in kleine groepjes werken?

Er komen heel veel persoonlijke situaties aan de orde tijdens de lessen. Hier wil ik aandacht aan kunnen geven. Met een grote groep lukt dit minder. Hoe kleiner de groep des te meer er uitgewerkt kan worden. Ik geef de lessen bij mij in de huiskamersfeer, waardoor het nog veiliger voelt om je bloot te kunnen geven. Ik ga echt voor verdieping met elkaar.

Workshop voetdiagnostiek / thematiek

Mijn plan is om voor 'collega’s' vanaf november 2022 weer workshops voetdiagnostiek/thematiek te geven:

 

  • In vijf hele dagen van 10 uur – 16.00 uur; het liefst op een doordeweekse dag (tenzij het echt alleen maar in het weekend kan)
  • Iedere maand een workshop, zodat je je goed kan oefenen en inlezen in de stof die komen gaat.
  • Je betaalt de vijf workshops in een keer, zodat je een nette prijs betaald. Het voordeel van het in een keer betalen is, dat ik weet dat je gemotiveerd bent om het af te maken.
  • Normaal gesproken zou je 825 euro (165 euro per lesdag) betalen, maar omdat je in 1 keer betaalt, betaal je 625 euro (125 euro per lesdag).
  • In verband met allerlei verschillende dieetwensen heb ik besloten dat ieder zijn eigen lunch meeneemt. Koffie, thee en wat lekkers erbij zit bij de lesdag inbegrepen.
  • Tijdens deze vijf cursusdagen kun je dit al in jouw eigen praktijk gaan gebruiken bij je eigen cliënten om te oefenen en ervaring op te doen.
  • Aan het eind van de vijf-daagse workshop krijg je een certificaat van deelname uitgedeeld.
  • Als bonus krijg je de 5e lesdag een nieuwe behandeling te leren, die je kunt gebruiken in de praktijk. Dit blijft een verrassing tot de laatste lesdag! Ook hiervoor krijg je een certificaat van deelname.

Kom meer van jezelf te weten via voetdiagnostiek!

Contact