Podoloog Petra de Boer in Apeldoorn

Contact opnemen

Je komt bij mij terecht met pijnklachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, bekken, rug of nek. Weet je niet hoe je dit zelf moet oplossen? Heb je al van alles geprobeerd, maar kom je er niet vanaf? Door middel van voetonderzoek vertel ik je dan wat ik zie aan de voeten, het eelt en andere plekjes op de voeten, waar je 'mogelijke zwakke/pijnlijke plekken' liggen, waar minder energie stroomt en waar misschien te veel. Ik maak ook voetafdrukken, zodat je kunt zien waar de meeste belasting aanwezig is tijdens het lopen of staan. Daarnaast onderzoek ik ook je knieën, bekken, rug en nek. Ook kijk ik via een loopanalyse hoe je houding is tijdens het lopen.

Ik controleer ook of jouw rug en bekken niet uit balans raken, als ik elementjes onder je voet plaats. In de zool plaats ik, als dit nodig is, kleine/lage elementen van een paar millimeter in de zool, om je drukplekken of te stimuleren of juist te ontlasten. Deze elementen en ondersteuning in de zool heten podologische (reflex)zolen, speciaal voor jou gemaakt. Het geeft door deze elementen in de zool seintjes via zenuwen naar je hersenen, waardoor je spieren anders gaan reageren, waardoor je een andere houding kunt gaan aannemen. Hierdoor is het mogelijk dat je minder pijn of minder vermoeid raakt tijdens het lopen. Je stimuleert als het ware de houding die je aanneemt in je leven.

Aan de hand van mijn bevindingen maak ik voor jou unieke podologische (reflex)zolen, die je dagelijks kunt dragen, meestal de hele dag, om de reflexpunten, zoals die van je hoofd/nek/schouders, organen, wervelkolom, bekken en blaas ondersteuning te geven. Mijn ervaring is, dat mijn cliënten er graag de hele dag op willen lopen. Zij voelen zich hierdoor meer gesteund en minder vermoeid aan het eind van de dag.

Ik ben er overigens helemaal niet op tegen om op blote voeten te lopen om je spieren sterker te maken, maar als je echt pijn hebt, ondersteuning of ontlasting van de pijnlijke plekken nodig hebt, is dit wel een hele fijne manier, zeker bij bijvoorbeeld hielspoor.

Omdat je geen vergoeding krijgt van de verzekering voor dit soort exclusieve zolen, krijg je hiervoor een pakketkorting als je mij in een keer betaalt. Dan hoef je niet alles apart met mij af te rekenen. Het consult, onderzoek, zolen, het ophalen van de zolen en de 1e controle na zes weken zitten dan allemaal in een pakket. (Zie bij tarieven).

Neem contact op voor professioneel podologisch advies 

Contact